Letný tábor / 3 turnusy/ od 1.7. do 17.7. 2020

20.07.2020 22:12

Záver tohto školského roka prebiehal netradične. Nielen na vyučovaní ale aj v ŠKD. Veľa detí zostalo s rodičmi doma už od marca. Pani vychovávateľky ŠKD sa rozhodli vyjsť v ústrety rodičom, ktorí mali problém s umiestnením detí počas letných prázdnin. V troch turnusoch sa od 1. júla do 17. júla vystriedalo viac ako 40 detí.

 Tábor ŠKD "Malí Robinsoni" bol zameraný na objavovanie histórie, prírodných krás a zaujímavostí okolia Bytče. Počas troch turnusov deti absolvovali túry na Ostrý vrch, Hričovský, Súľovský hrad, Hlbocké vodopády, do Papradna na farmu. V prírode sa naučili zakladať oheň, spoločne sme si pripravili opekačku, absolvovali jazdu na koníkoch aj chutný obed na Kolibe Papradno, či piknik v prírode vo Veľkom Rovnom.

   S históriou sa oboznámili v archíve a zámku v Bytči, v Budatínskom zámku, v Múzeu drotárie vo Veľkom Rovnom. Zaujímavá bola aj návšteva stálej expozície v Rosenfeldovom paláci v Žiline "Bábky v podkroví". Interaktívna výstava deti previedla históriou najstaršieho bábkového divadla na Slovensku.

  Počas oddychových dní deti rozvíjali svoju tvorivosť, kreativitu a spoluprácu. Spoločne tvorili Robinsonove mapy, maľovali vlastné tričká, súťažili v športových aktivitách nielen v areáli školy, ale aj na Kaplnke. Odmenou za tvorivosť a nasadenie bola osviežujúca zmrzlina, čapovaná kofola, sladký melón, nanuky, lízatká, či cukríky.

   Poďakovanie patrí aj tetám kuchárkam, ktoré deťom každý deň pripravovali chutný obed.

Pani vychovávateľky, ktoré tento tábor pripravili sa snažili, aby všetky dni boli naplnené zaujímavými aktivitami a veria, že všetky deti odchádzali spokojné a obohatené o nové zážitky a priateľstvá.

I. turnus : M. Šefarová, Mgr, Ľ. Skatuloková, Mgr. D. Homolíková

II. turnus: Mgr. Ľ. Skatuloková, Mgr. D. Homolíková, M. Šefarová, M. Hulínová

III. turnus: Mgr. D. Homolíková, M. Šefarová, Mgr. Ľ Skatuloková, M. Hulínová, Mgr. M. Michálková